20 november 2020

Meer zichtbaarheid dankzij hashtags! *update

Meer zichtbaarheid dankzij hashtags!

Vaak zie ik bijdragen op LinkedIn® die overlopen van hashtags, ik zie vaak niet meer de boodschap die de persoon in kwestie wil overbrengen! 

Veel hashtags gebruik je op Instagram, maar bij LinkedIn® gaat het om waarde die jij kan toevoegen aan het platform en dus ook aan de volgers van een bepaalde hashtag.

Update: Een nog groter bereik met je bijdrage op LinkedIn®

Voorheen schreef ik je te beperken tot 3 stuks, echter heeft onderzoek uitgewezen door collega-LinkedIn®-evangelisten dat 3 tot maximaal 9 hashtags betere resultaten oplevert!

Nog andere interessante trends:

  • bijdragen met minder dan 3 of meer dan 10 hashtags halen 20 tot 40% minder bereik dan tussen de 3 en 9
  • waar je de hashtag plaatst heeft geen invloed op het bereik
  • hoe meer volgers de hashtag gebruiken (meer dan 100.000), hoe beter het bereik van jouw bijdrage
  • volgers van een specifieke hashtag zijn belangrijker voor het LinkedIn®-algoritme dan volgers van een persoon
  • het lijkt erop dat hashtags de nieuwe "communities" worden van LinkedIn®, gebruik deze dan zo strategisch mogelijk!

Maar wat is een hashtag?

Een hashtag bestaat uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen, om een bericht eenvoudig te vinden.

En wat met hashtags op LinkedIn®?

Gebruik hashtags om je zichtbaarheid op LinkedIn® te verbeteren. Ook mensen buiten je netwerk zien je LinkedIn® updates als ze zoeken op de hashtags die je gebruikt. Zonder dat je een connectie bent of zonder dat anderen reageren op jouw berichten. Hierdoor krijg je dus meer zichtbaarheid voor jezelf, je merk of organisatie.

Hoe vind je de juiste hashtag?

Spijtig genoeg bestaat er geen lijst van hashtags op LinkedIn®, maar er zijn verschillende manieren om dat te doen:

  1. Voer de hashtag die je wil vinden bovenaan in de zoekbalk, bijvoorbeeld #architectuur. 
  2. Klik op een hashtag die je vindt in één van de LinkedIn®-bijdragen op je LinkedIn® “gazet” (feed). Hier is de hashtag, #helpen.

Zes tips om hashtags te gebruiken

Tip 1: Hashtags in je status updates

De belangrijkste plek om hashtags te gebruiken: je status updates. Het is handig om je bericht te typen, vervolgens een witregel toevoegen en dan de hashtags te plaatsen. Hierdoor blijft je status update goed leesbaar, maar dit zorgt wel voor een betere vindbaarheid van je berichten.

Tip 2: Hashtags gebruiken in een artikel

Als je artikelen publiceert op LinkedIn® dan kun je ook hashtags gebruiken Voeg deze als keywords onderaan je artikel toe, net zoals je dat bij een status update doet. Je kan er niet op klikken, maar je kunt hier wel op gevonden worden. Ook mensen buiten je netwerk kunnen jouw artikelen dan gemakkelijk vinden.

Tip 3: Voeg hashtags toe in reacties op bijdragen

Als je een reactie geeft op iemand anders bericht, kun je ook kijken of het gepast is om hashtags te gebruiken. Ook hier geldt natuurlijk weer: overdrijf het niet! Ga niet reageren om maar zo veel mogelijk hashtags te dumpen want dat wordt je niet in dank afgenomen. Maar als het wel past omdat je verwijst naar een LinkedIn® artikel bijvoorbeeld, is dit een mooie manier om jouw naam te associëren met een bepaalde hashtag.

Tip 4: Verwerk hashtags in je LinkedIn®-profiel

Hashtags kun je ook in je LinkedIn®-profiel gebruiken, en dan vooral in je samenvatting. Op welke woorden wil je gevonden worden? Ga ook je LinkedIn®-profiel niet helemaal vol zetten met hashtags, maar kies er een paar uit. Hierdoor blijft je samenvatting leesbaar. Door die hashtags, wordt je profiel eerder gevonden als mensen zoeken op een bepaalde hashtag en dan kiezen voor personen.

Tip 5: Gebruik ook hashtags op je LinkedIn®-bedrijfspagina

Ook daar kun je gebruik maken van de kracht van hashtags. Voeg deze toe aan berichten die je namens je Pagina plaatst. Maar vergeet ook de ‘Over Ons’ sectie niet. Ook daar kun je hashtags gebruiken om bepaalde expertises of specialismen te benadrukken. Plaats deze eventueel onderaan de ‘Over Ons’ sectie.

Tip 6: Meten is weten, ook met hashtags

Weten welke hashtag de meeste volgers heeft, is wat zoeken. Er bestaat (nog geen) lijst op LinkedIn® met alle hashtags, daarom publiceer ik de komende weken ik enkele hashtags met aantallen per bedrijfstak, opdat jij voor jouw business de top drie hashtags kan kiezen.  En zoals elk marketingverhaal vertelt, test welke hashtag jou helpt je doel te bereiken!  Of het nu om bekendheid gaat van je bedrijf, dienst of product; of je mensen wilt vinden die bij jou aan de slag kunnen gaan.  Zo kies je de ene maand voor een combinatie van 3 hashtags en de maand erop 3 andere.  Probeer deze te meten!

Meer zichtbaarheid dankzij hashtags! *update

Eerst volgen, dan verbinden

Krijg jij ook vaak connectieverzoeken van mensen die je niet kent? Klik je dan meteen op accepteren, zonder dat je hen echt kent? Dat is hetzelfde dat je jouw voordeur thuis openzet, maar dan mag je het niet verbazen dat er plots een wildvreemde aan de keukentafel zit... Wat is het alternatief?

26 november 2020

Lees meer

+100.000 hashtag volgers

Voorheen schreef ik je te beperken tot 3 stuks, echter heeft onderzoek uitgewezen door collega-LinkedIn®-evangelisten dat 3 tot maximaal 9 hashtags betere resultaten oplevert! En hashtags met meer dan 100.000 volgers geven je het grootste bereik!

20 november 2020

Lees meer

5 principes om succesvol te netwerken

Dankzij de juiste netwerkattitude pas je de gouden driehoek feilloos toe. Weet dat kwaliteit en diversiteit belangrijk zijn en dat de kracht van je netwerk in de 2de graad zit! De know - like - trust factor zorgt voor een kwaliteitsvol netwerk op lange termijn!

27 oktober 2020

Lees meer

Why I don’t connect to just anybody

‘No, I do not connect to just anybody. It’s not just because I have a big network that I am willing to introduce anyone who asks me to somewhere.’ This may sound a little harsh, but it’s not.

15 oktober 2020

Lees meer

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken!

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken! Laat OMA thuis, gebruik LSD en neem ANNA mee. Smeer NIVEA, wees een OEN en maak je niet DIK.

7 oktober 2020

Lees meer

Jouw Netwerkcoach is “still alive and kicking” en nog veel meer zelfs…

Ja, ik weet het. Het was even stil rond Jouw Netwerkcoach, zowel op de website als op LinkedIn®. En dat had zo zijn redenen.

24 september 2020

Lees meer

Waarom ik niet zomaar met iedereen verbind

‘Neen, ik beveel niet zomaar iedereen aan. Het is niet omdat ik een groot netwerk heb, dat ik iedereen die erom vraagt ergens introduceer.’ Dit klinkt misschien wat cru, maar dat is het niet.

8 mei 2020

Lees meer

Eerst gunnen, dan vragen.

Hoe kan jij helpen, vooraleer je netwerk jou helpt?

6 september 2019

Lees meer

Netwerken tijdens de vakantieperiode

Hoe je jezelf voorbereidt op een volgend schitterend netwerkjaar tijdens de zomermaanden?

26 juni 2019

Lees meer

Netwerken, wat moet dat kosten (Publicatie De Standaard)

Artikel in De Standaard rond Netwerken, WAT MOET DAT KOSTEN? door MAAIKE VAN MELCKEBEKE

25 april 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x