26 november 2020

Eerst volgen, dan verbinden

Krijg jij ook vaak connectieverzoeken van mensen die je niet kent?

Dit is een vraag die ik het meeste te horen krijg, en steeds zie ik mensen twijfelen, want er heeft iemand interesse getoond, en ik zie een mogelijkheid tot verkoop, partnership of een nieuwe job, dus ik accepteer!

Ik raad je aan om de boot toch even af te houden!

Hoe lang duurt het om een goed netwerk op te bouwen? Lang, zeer lang, en veel tijd en energie!

Hoe lang duurt het om een slechte connectie te maken? In een vingerknip!

Dus bescherm je best je netwerk dat je hebt opgebouwd!

Hieronder 3 stappen om met iemand op LinkedIn® te verbinden:

  1. Je hebt de persoon ontmoet en je hebt ermee gepraat, je Know-Like-Trust-principe zit goed? Verbind mét een persoonlijk bericht waarbij je verwijst naar de ontmoeting.
  2. Je hebt een visitekaartje gekregen, maar je hebt er niet mee gepraat, toch lijkt het je een interessant contact te zijn.  Geef de naam op LinkedIn® en zoek naar gedeelde connecties.  Bel één van de connecties op die je het beste kent en vraag of hij / zij jou wil introduceren bij die persoon.  Bereid vast en zeker een Magisch bericht voor!
  3. Je hebt geen gedeelde connecties, maar het lijkt jou een interessante connectie, stel dan voor om eerst te volgen, zo kan je zien welke toegevoegde waarde deze persoon biedt op zijn / haar netwerk. Ga hiervoor naar de connectie die jou een verzoek heeft gestuurd en klik op de knop Meer, en dan voor Volgen.

Welke informatie krijg je dan te zien door deze connectie te volgen?

Als je iemand op LinkedIn® volgt, kan je de berichten en artikelen van die persoon op jouw homepagina bekijken zonder dat je een connectie hoeft te maken met deze persoon. De persoon die je volgt, ziet jouw berichten echter niet. Je kan een groter publiek bereiken door anderen toe te staan jouw activiteit te volgen en te lezen wat je deelt op LinkedIn®.

Eerst volgen, dan verbinden

+100.000 hashtag volgers

Voorheen schreef ik je te beperken tot 3 stuks, echter heeft onderzoek uitgewezen door collega-LinkedIn®-evangelisten dat 3 tot maximaal 9 hashtags betere resultaten oplevert! En hashtags met meer dan 100.000 volgers geven je het grootste bereik!

20 november 2020

Lees meer

Meer zichtbaarheid dankzij hashtags! *update

Vaak zie ik bijdragen op LinkedIn® die overlopen van hashtags, ik zie vaak niet meer de boodschap die de persoon in kwestie wil overbrengen! Veel mijn LinkedIn® evangelisten zullen het beamen, beperk de hashtags tot 3 stuks! Veel hashtags gebruik je op Instagram, maar bij LinkedIn® gaat het om waarde die jij kan toevoegen aan het platform en dus ook aan de volgers van een bepaalde hashtag.

20 november 2020

Lees meer

5 principes om succesvol te netwerken

Dankzij de juiste netwerkattitude pas je de gouden driehoek feilloos toe. Weet dat kwaliteit en diversiteit belangrijk zijn en dat de kracht van je netwerk in de 2de graad zit! De know - like - trust factor zorgt voor een kwaliteitsvol netwerk op lange termijn!

27 oktober 2020

Lees meer

Why I don’t connect to just anybody

‘No, I do not connect to just anybody. It’s not just because I have a big network that I am willing to introduce anyone who asks me to somewhere.’ This may sound a little harsh, but it’s not.

15 oktober 2020

Lees meer

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken!

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken! Laat OMA thuis, gebruik LSD en neem ANNA mee. Smeer NIVEA, wees een OEN en maak je niet DIK.

7 oktober 2020

Lees meer

Jouw Netwerkcoach is “still alive and kicking” en nog veel meer zelfs…

Ja, ik weet het. Het was even stil rond Jouw Netwerkcoach, zowel op de website als op LinkedIn®. En dat had zo zijn redenen.

24 september 2020

Lees meer

Waarom ik niet zomaar met iedereen verbind

‘Neen, ik beveel niet zomaar iedereen aan. Het is niet omdat ik een groot netwerk heb, dat ik iedereen die erom vraagt ergens introduceer.’ Dit klinkt misschien wat cru, maar dat is het niet.

8 mei 2020

Lees meer

Eerst gunnen, dan vragen.

Hoe kan jij helpen, vooraleer je netwerk jou helpt?

6 september 2019

Lees meer

Netwerken tijdens de vakantieperiode

Hoe je jezelf voorbereidt op een volgend schitterend netwerkjaar tijdens de zomermaanden?

26 juni 2019

Lees meer

Netwerken, wat moet dat kosten (Publicatie De Standaard)

Artikel in De Standaard rond Netwerken, WAT MOET DAT KOSTEN? door MAAIKE VAN MELCKEBEKE

25 april 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x