6 september 2019

Eerst gunnen, dan vragen.

Jullie hebben vast en zeker de tips in de vorige blog toegepast, bij deze deel twee.

  • Focus 1: Breng je netwerk in kaart
  • Focus 2: Bepaal de doelen die jij op professioneel vlak wil bereiken en wie je uit jouw netwerk hiervoor kan inschakelen

Een van de belangrijkste principes van netwerken is: eerst gunnen, dan vragen.

Stap dus niet meteen om de man/vrouw af met jouw vraag. Neen, bedenk eerst waar jij die persoon mee kan helpen, zonder echt commercieel over te komen. Niet evident maar niet onmogelijk.

Focus 3: Schrijf een ‘magisch bericht’

In een magisch bericht schrijf je over jouw toegevoegde waarde zonder dat je wil verkopen. 

Vertel wat jij kan betekenen voor hem/haar.  Op deze manier wek je empathie. Werk dit goed uit en verstuur dit via mail of vertel dit aan de telefoon. 

Wil je een tweedegraadsconnectie bereiken? Bezorg deze informatie aan jouw tussenpersoon. Hij kan op zijn/haar manier deze boodschap gebruiken. Zo staat de deur naar de persoon die jij wil bereiken al op een kier.

Focus 4: Plan contactmomenten in

Maak tijd vrij in jouw agenda om met je eerstegraadsconnecties af te spreken. Het hoeft niet altijd een ‘live’ ontmoeting te zijn, het kan gerust via de telefoon of met een mail. 

Maar plan deze contactmomenten in, anders vergeet je dit snel.

Onderhoud je netwerk en houd vooral contact met de personen die jou het snelst kunnen helpen om jouw doelen te bereiken.

Eerst gunnen, dan vragen.

Eerst volgen, dan verbinden

Krijg jij ook vaak connectieverzoeken van mensen die je niet kent? Klik je dan meteen op accepteren, zonder dat je hen echt kent? Dat is hetzelfde dat je jouw voordeur thuis openzet, maar dan mag je het niet verbazen dat er plots een wildvreemde aan de keukentafel zit... Wat is het alternatief?

26 november 2020

Lees meer

+100.000 hashtag volgers

Voorheen schreef ik je te beperken tot 3 stuks, echter heeft onderzoek uitgewezen door collega-LinkedIn®-evangelisten dat 3 tot maximaal 9 hashtags betere resultaten oplevert! En hashtags met meer dan 100.000 volgers geven je het grootste bereik!

20 november 2020

Lees meer

Meer zichtbaarheid dankzij hashtags! *update

Vaak zie ik bijdragen op LinkedIn® die overlopen van hashtags, ik zie vaak niet meer de boodschap die de persoon in kwestie wil overbrengen! Veel mijn LinkedIn® evangelisten zullen het beamen, beperk de hashtags tot 3 stuks! Veel hashtags gebruik je op Instagram, maar bij LinkedIn® gaat het om waarde die jij kan toevoegen aan het platform en dus ook aan de volgers van een bepaalde hashtag.

20 november 2020

Lees meer

5 principes om succesvol te netwerken

Dankzij de juiste netwerkattitude pas je de gouden driehoek feilloos toe. Weet dat kwaliteit en diversiteit belangrijk zijn en dat de kracht van je netwerk in de 2de graad zit! De know - like - trust factor zorgt voor een kwaliteitsvol netwerk op lange termijn!

27 oktober 2020

Lees meer

Why I don’t connect to just anybody

‘No, I do not connect to just anybody. It’s not just because I have a big network that I am willing to introduce anyone who asks me to somewhere.’ This may sound a little harsh, but it’s not.

15 oktober 2020

Lees meer

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken!

Ezelsbruggetjes die je helpen netwerken! Laat OMA thuis, gebruik LSD en neem ANNA mee. Smeer NIVEA, wees een OEN en maak je niet DIK.

7 oktober 2020

Lees meer

Jouw Netwerkcoach is “still alive and kicking” en nog veel meer zelfs…

Ja, ik weet het. Het was even stil rond Jouw Netwerkcoach, zowel op de website als op LinkedIn®. En dat had zo zijn redenen.

24 september 2020

Lees meer

Waarom ik niet zomaar met iedereen verbind

‘Neen, ik beveel niet zomaar iedereen aan. Het is niet omdat ik een groot netwerk heb, dat ik iedereen die erom vraagt ergens introduceer.’ Dit klinkt misschien wat cru, maar dat is het niet.

8 mei 2020

Lees meer

Netwerken tijdens de vakantieperiode

Hoe je jezelf voorbereidt op een volgend schitterend netwerkjaar tijdens de zomermaanden?

26 juni 2019

Lees meer

Netwerken, wat moet dat kosten (Publicatie De Standaard)

Artikel in De Standaard rond Netwerken, WAT MOET DAT KOSTEN? door MAAIKE VAN MELCKEBEKE

25 april 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x